Ana içeriğe atla

Artılar vs Eksiler 2009-10 Süper Lig

Yeni sezon öncesi transfer dedikoduları, gazete yalanları son sürat devam ederken resmi maçlar daha yaz başlamadan kapımıza dayanmış durumda. İlk olarak 16 Temmuzda Galatasaray'ın avrupa kupası maçı var. Ligin bitmesiyle konfederasyonlar kupasıyla geçirdiğimiz günlerimiz - ki bu günleri Amerika Birleşik Devletleri milli takımı çok renklendirdi - şimdide avrupa kupasıyla devam edicek. Bu sezon istediğimiz gibi kaliteli, televizyon karşısında "bitsin artık bu maç" duaları etmediğimiz bir sezon geçiririz.

Bu sezona başlamadan, ligin kalitesini yükselticeğini düşündüğüm bazı güzel gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Frank Rijkaard : Galatasaray her sezon ki gibi kimsenin beklemediği, ismini ağzına almadığı, çünkü kelimelere dökünce "delimisin" cevabı alacakları bir ismi getirdi takımın başına. Rinus Michels sonrası Hollanda futbolu lig açısından çok ilerlemesede teknik adamları her zaman diğer ülkelerinkilerden çok daha önde olmuşlardır. Son yılların en ismi bilinen teknik adamı Frank Rijkaard'ın Türkiye'ye gelmesi hem Türk futboluna, hemde bizlere büyük katkı sağlayacaktır. Umarım futboldan anlamayan futbol yazarları ve gazeteler Rijkaard'ı rahat bırakır.



  • Darius Vassell: 4 5 sene öncesine kadar sadece 3 büyükler dünyanın en iyi futbolcularını alırdı gazetelere göre. Ama son iki senedir atacak palavra kalmadığı için bu gazeteler anadolu klüpleri etrafında uçmaya başladılar. Geçen sene Kluivert ve Davids Kocaeli'ndeydi, bu senede Veron Bursaspor'da. 1 haftadır gazetelerde Darius Vassell sesleri vardı. Ben yine bunun inanılmaz bir hayal gücünün ürünü olduğunu düşünmüştüm. Çünkü Darius Vassel 1 ay önce Kayserispora gelmişti sözde spor basınına göre. İngiltere milli takımında 22 kere forma giymiş bir kişinin Ankaragücü gibi 100 yıllık tarihi olan, Ankara'nın en büyük klübüne gelmesi bütün futbol severler için çok heyecan verici.

  • Yabancı Oyuncu Transferleri : Her sene birbirlerini gazetelerden silebilmek, ilk haber olabilmek için, yapılan çok yüksek parayla yapılan yabancı oyuncu transferleri bu sene karşımıza çıkmıyor. Yıllarca gereksiz mevkilere yapılan gereksiz transferler sonrası anırım ekonomik krizle beraber en sonunda yöneticilerin aklı başına geldi.

  • Nurullah Sağlam : Gaziantep'te bu kadar başarılı olmasına rağmen senede bir görevine son verilen Nurullah Sağlam süper lige geri döndü. Antep'ten ayrıldıktan sonra 2 ayını geçirdiği Brezilyada da gerekli transfer çalışmalarını yaptığını düşünürsek kalitesini bu sene Diyarbakırspor'a aktaracağından emin olabiliriz.
  • Anadolu Takımları : Bursa Ertuğrul Sağlam'la, Eskişehir Rıza Çalımbay'la, Sivasspor Bülent Uygun'la, Antalyaspor Mehmet Özdilek'le, Ankaragücü Hikmek Karaman'la yollarına devam edecekler. Keşke her sene Anadolu takımlarımız, yollarına aynı teknik adamla devam etse. Keşke Trabzon'un başında Ersun Yanal, Gaziantep'in başında Nurullah Sağlam, Manisa'nın başında Leven Eriş de olsaydı.

  • Lincoln : Galiba en sonunda kurtulduk. Vatana, millete ve en çok Galatasaray taraftarına hayırlı olsun.

  • Aykut Kocaman : İnşallah tüm "camianın çocuklarının" başına gelen son, onunda başına gelmez. Türk futbolunun, Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu gibi insanların yönetimindeki Fenerbahçenin bu mükemmel insanın duruşuna ve hayata karşı tavrına çok ihtiyacı var.

Sezonun daha başlamadan başlayan anormallikleri:

  • Saçma yerli transferler : Mehmet Topuz'un bonservisine 9 milyon Euro, Özer Hurmacı'nın bonservisine 5 milyon Euro. Bunu gören öbür anadolu klüpleri de, yabancı sınırlaması olmasa 500 bin euroya satamayacakları oyuncu için minumum 5 milyon euro fiyat biçiyorlar. Ronaldinho için bile "20 milyon euro'yu getiren alır" diye açıklama yapılırken, türkçesi Marco Aurelio'dan kötü Türk futbolculara tonlarca para yatırmak ne kadar mantıklı.

  • Fenerbahçe Yönetimi : Son iki sezondur ki başarızlığı, son iki sezondur ki efendi duruşlarına bağladılar. Bunun sonuncunda daha sezon balamadan öbür takımlara sallamaya başladılar. Yok "Rijkaard'ı istesek biz alırdık", yok "BJK yönetimi acemilik yaptı, üzülmesinler". Bu sezonun sonu pek hayırlı gözükmüyor.
  • Levent Eriş : Bu adam nasıl takımın başından yeniden gönderilir anlamak mümkün değil, anlayan varsa bana da anlatsın lütfen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAYVANAT BAHÇESİ

Maçlarda, rakip takımdan insanların da bu işten para kazandığını unutan, ağzından köpükler çıkarak rakibini tekmeleyen ama kamera görünce bir anda çiçek kız Candy modeliyle "Aile Kasabı" lafına içerleyen Türk oyuncuların fotoğraf albümünü ele geçirdim. Bakınız arkadaşlar futbol değil de ne oynuyor, siz cevap verin. Sen misin Türk futbolunun yıldızı!!! Sen misin Socceroo'ların kaptanı!!! Sen misin çalımlarla Türk futbolunu güzelleştiren!!! Sen misin 6 senedir istikrarla sakatlanmadan oynayan!!! Sadece bu fotoğrafları bulabildiğim için bunları koyabildim, yoksa daha Alex'e, Kewell'a, Bobo'ya, Colman'a atılan acımasız ne tekmeler var. Sert oynamakla ahlaksızlığı ve hayvanlığı karıştıran defans oyuncuları çoğunlukta ülkemizde. Ama yine de bir bakıma şanslıyız. Ülkemizde Amerika'da ki gibi fazla sayıda hayvanat bahçesi bulunmamasına rağmen, aç 3 büyüklerin maçlarını. Kesin çıkar türü daha keşfedilmemiş hayvanlar.

TT ARENA KOMBİNE BEDELLERİ

Alın size 1,5 Senelik satılacak kombine biletleri fiyatları. Satışa başlangıç tarihi yüksek ihtimalle 20 Eylül.

gerçekten buralARDAmıyız????

Çoğunuz biliyorsunuzdur bu çocuğu ne kadar sevdiğimi. Oğlumun adı bile Arda olacaktır çok büyük ihtimalle. Sırf Arda'yı değil altyapıdan çıkan bütün çocukları, Sabrisini, Aydın'ını, Mehmet Güven'ini, Ferhat'tını çok seviyorum, başka takıma gidenleri hala takip ediyorum bir baba yüreğiyle. Onlar evden uçtu diye onları evlatlıktan reddetmem. Sanki hepsini ben kendi ellerimle yazdırdım Galatasaray'ın altyapısına, sanki ben büyüttüm onları. Çocukların arasında ayrım olmaz ama Arda çok başka. Onun ayrı bir yeri var kalbimde. Bu çocuk akıllı, komik. Öbürküler gibi Türkçe konuşurken zorlanmıyor, ifade sıkıntısı çekmiyor, söylemek istediklerini korkmadan söylüyor. Ama kimse bu çocuğun değerini bilmiyor. Şerefsiz basını ve rakip takımları (ki dünü olaydan sonra bütün rakip takımların taraftarları Arda'ya destek veriyor) geçtim, kendi taraftarı ve yönetimi de bu çocuğun değerini anlamıyor. Babalık yapması gereken yönetim, gerekli açıklamayı anca Arda yaptıktan sonra yapıy