Ana içeriğe atla

KAPTANLAR VADİSİ

Yaşasın Türk futbol kamuoyu. Çünkü yeniden bir gencin sinirlerini ve psikolojisini bozmayı başardılar. Yeniden anladım ki bizim ülkemizden büyük adam çıkmaz, çıkartmazlar. Çünkü öyle bir kıskançlık, öyle bir zengin düşmanlığı vardır ki bu ülkede, biraz yetenek olarak aradan sıyrılan, eleştiri ve yalan oklarının hedefi olur. Sistem bellidir önce ailemizin çocuğu, sonra bilmem ne çocuğu. Çünkü ailenin çocuğuysa, herkesin o çocuğa herşeyi deme hakkı vardır Her yaptığı batar insanlara. Bir anda herkes şeref ve namus abidesi kesilir. En namussuz, en şımarık, en verimsiz insan, bir sene önce milletin zorla Kaf Dağının tepesine koyduğu insan olur. Yüzyıllardır yapılmıştır bu pislikler ve eminim ki her zaman da yapılacaktır.
İnsanoğlunu hayvanlar aleminden ayıran özelliğidir konuşarak anlaşması. Hayvanların özelliğidir sadece ses çıkararak anlaşmayı denemeleri. Mesela foklar sevinince alkışlar, aynı insanların Arda Semih'e iki tane çakınca mutlu olup alkışladıkları gibi. İşin kötüsü fok kadar beyinleri yoktur esasında bu insanların. Çünkü fok bir şeye sevinip alkışlarsa, hep alkışlar. Ama bizdeki taraftar onu bile yapamaz. Bir gün isterler Galatasaray kaptanının kavga etmemesini, sonra sorarlar sanki maçtan sonra Volkan'ı görenler birşey yapmaya cesaret edebileceklermiş gibi "niye Fenerbahçe maçında dalmadın Volkan'a" diye. Tutarsızdır bizdeki futbol kamuoyu. Çünkü düşünmezler. Düşünmezler geçen sene ne demişler şimdi ne diyorlar. En kolay iştir bu hayatta düşünmemek. Dinlerler Telegol'de ki medya maymunlarını, okurlar her sene Etoo'yu Fenerbahçe'ye, Tevez'i Galatasaray'a getiren spor gazetelerini. Sonra tekrarlarlar orada okuduklarını. Çünkü düşünmek zordur dediğim gibi, papağanlıktır en kolayı. Onca işin arasında bir de düşünüp kafayı futbola mı yoracaklar hakkaten? Zaten futbolun sevilmesinin temelinde de bu vardır. O kadar kolay oyundur ki düşünmeye gerek yoktur. Ünlü Türk büyüğü Leonardo da Vinci demiştir ki "Futbol kolay bir oyundur, zor olan onu kolay oynamaktır". Mesela bunu okuyan ortalama bir Türk taraftar için, kolay olan cümleyi alıp, kahvede arkadaşına söylemek, bir forumda yazmak ve Leonardo Da Vinci'nin Türk olduğunu iddia etmektir. Bakmaya ne gerek var, bunu yazan adam ne kadar doğru yazar, ne kadar mantıklı bir insandır. Kim bakacak şimdi google'dan bu söz kimin veya Leonardo da Vinci ne iş yapar? Hazır bir yazan var, ben onunkini söyleyeyim, yanlışsa nasıl olsa başka konuya geçerim.
Herkes kendi takımının Steven Gerrard'ı, Francesco Totti'si olsun ister. Ama sözdedir bu istekler hep. Arda Turan kaptan yapılınca kimse sevinmez. Çünkü Arda hem 22 yaşındadır, hem de çok para kazanmaktadır. Arda'yı eleştirecek insanların her zaman aklındadır bunlar. Hiçbir zaman Arda kadar ünlü olamayacaklardır ve para kazanamayacaklardır. Bu zayıf karakterli insanların sığındığı bahane ilk günden beri ezberlerindedir: "Arda'nın yaşı kaç ki takımda ağırlığı olsun?". Çünkü bizim ülkemizde akıl başta değil, yaştadır. Çünkü bu insanlar o kadar alışmışlardır ki suratı asık yöneticilere, yabancı kaçıran kaptanlara, adam kesen Polat'lara; onlar için karizma kötülükten geçer. Sever insanlar onlara yol gösterecek, onlara kızacak insanları. Müstahaktır bu insanlara yabancıların arkasından iş çeviren, uzaktan şut çeken gençleri azarlayan, bir cip için kavga çıkaran kaptan Hakan Şükür'ler, kaptan Ümit Karan'lar. Kaptan dediğin çiğ et yemelidir; kaptan dediğin masaya vurdu mu öyle bir ses çıkarmalıdır ki bir daha masa üretilmemelidir; kaptan dediğin vurduğu yerde botanik bahçe çıkartmalıdır; kaptan dediğin ya 20 yaşında evlenip 2 çocuğu olmalıdır ya da karı kızla işi olmamalı aseksüel olmalıdır; kaptan dediğin her büyük maçta adam dövmelidir hem de maç sonunda akil açıklamalarda bulunmalıdır; kaptan dediğin zinhar tiyatroya sinemaya gitmez. Kurtlar vadisini izler, çünkü o dizi veya sinema değildir, o bir hayat biçimi, o bir felsefedir.
22 yaşındaki çocuğa hayatı zehir edenler; omuzlarına dünyanın yükünü verenler; ona psikolojik destek vermeyen yöneticiler; giydiği ceketten, kız arkadaşına kadar herşeyini eleştiren basın ve en kötüsü iki yüzlü taraftar; soruyorum size!!! Hatırlıyor musunuz gülüyordu, mutluydu bu çocuk?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAYVANAT BAHÇESİ

Maçlarda, rakip takımdan insanların da bu işten para kazandığını unutan, ağzından köpükler çıkarak rakibini tekmeleyen ama kamera görünce bir anda çiçek kız Candy modeliyle "Aile Kasabı" lafına içerleyen Türk oyuncuların fotoğraf albümünü ele geçirdim. Bakınız arkadaşlar futbol değil de ne oynuyor, siz cevap verin. Sen misin Türk futbolunun yıldızı!!! Sen misin Socceroo'ların kaptanı!!! Sen misin çalımlarla Türk futbolunu güzelleştiren!!! Sen misin 6 senedir istikrarla sakatlanmadan oynayan!!! Sadece bu fotoğrafları bulabildiğim için bunları koyabildim, yoksa daha Alex'e, Kewell'a, Bobo'ya, Colman'a atılan acımasız ne tekmeler var. Sert oynamakla ahlaksızlığı ve hayvanlığı karıştıran defans oyuncuları çoğunlukta ülkemizde. Ama yine de bir bakıma şanslıyız. Ülkemizde Amerika'da ki gibi fazla sayıda hayvanat bahçesi bulunmamasına rağmen, aç 3 büyüklerin maçlarını. Kesin çıkar türü daha keşfedilmemiş hayvanlar.

TT ARENA KOMBİNE BEDELLERİ

Alın size 1,5 Senelik satılacak kombine biletleri fiyatları. Satışa başlangıç tarihi yüksek ihtimalle 20 Eylül.

gerçekten buralARDAmıyız????

Çoğunuz biliyorsunuzdur bu çocuğu ne kadar sevdiğimi. Oğlumun adı bile Arda olacaktır çok büyük ihtimalle. Sırf Arda'yı değil altyapıdan çıkan bütün çocukları, Sabrisini, Aydın'ını, Mehmet Güven'ini, Ferhat'tını çok seviyorum, başka takıma gidenleri hala takip ediyorum bir baba yüreğiyle. Onlar evden uçtu diye onları evlatlıktan reddetmem. Sanki hepsini ben kendi ellerimle yazdırdım Galatasaray'ın altyapısına, sanki ben büyüttüm onları. Çocukların arasında ayrım olmaz ama Arda çok başka. Onun ayrı bir yeri var kalbimde. Bu çocuk akıllı, komik. Öbürküler gibi Türkçe konuşurken zorlanmıyor, ifade sıkıntısı çekmiyor, söylemek istediklerini korkmadan söylüyor. Ama kimse bu çocuğun değerini bilmiyor. Şerefsiz basını ve rakip takımları (ki dünü olaydan sonra bütün rakip takımların taraftarları Arda'ya destek veriyor) geçtim, kendi taraftarı ve yönetimi de bu çocuğun değerini anlamıyor. Babalık yapması gereken yönetim, gerekli açıklamayı anca Arda yaptıktan sonra yapıy