Ana içeriğe atla

SOCCEROO'S CAPTAİN

Galatasaray'la ilgili bütün transfer, sakatlık ve bunun gibi gelişmeleri ilk öğrenen insanlardan biri olup, arkadaşlarımı bilgilendirmekle övünürdüm; Ta ki bu sabaha kadar. İki buçuk senedir her sabah, uyku problemi ve mutsuzlukla geldiğim işimde, bir sabah klasiği olarak girdiğim http://www.galatasaray.org/ sitesinin açılış sayfasındaki transfer haberi, yüzüme 1 saatliğine yılık bir gülme ifadesi koymaya yeterli oldu. Gazeteler tirajı arttırmak için hep forvet transferleri yazıyorlardı ama Galatasaray'ın öncelikli ihtiyacı, defansın göbeğinde liderlik yapacak, arkadaşlarını düzene sokacak, ofsayt taktiği komedilerine son verecek bir oyuncuydu. Öncelikle devre arasında 800.000 Pound'a alınan kendi milli takımında oynayan bir oyuncunun transferi, avrupa kupalarında da oynayacağı göz önüne alınınca kesinlikle çok ekonomik bir transferdir. Basında ve çevrenizde bir sürü insan çıkacaktır, "sene başında bu oyuncuyu neden bedava almadınız" diye soracak (Bu insanlarla Yılmaz Vural milli takımın başına gelsin diyenler büyük ihtimalle aynı kişiler olacaklardır). Ama onların bilmediği konu "bedava" diye tabir edilen hiçbir oyuncu bedava olmamasıdır. Bonservisi elinde olan oyuncular, neredeyse bonservis bedelleri kadar ayak bastı parası alırlar. İşte bunu anlayamayacak insanlara öncelikle transfer işinin köle ticareti olmadığını anlatmak, yani bir oyuncu bedava diye sizin klübünüz yerine başka bir klübü tercih edebileceğini güzel bir dille anlatmak; anlamıyorlarsa fiziksel şiddet uygulamak gerekir.

Ama hala Türkiye'de ki spor cahillerine dayanacak gücü olan, insaflı olup normal gerekçeler göstermek isteyenlere şöyle bir liste çıkarabiliriz.
  1. Sezon başında, Lucas Neill Premier League'in büyülü havasından ayrılmak istemedi.
  2. Alex Ferguson'un veliahtı olarak görülen David Moyes ile çalışma şansını kaçırmak istemedi.
  3. Bizim bildiğimiz İstanbul'u yabancılar bilmediği ve gösterilmediği için Türkiye'ye olan önyargı.

Şu anda Galatasaray'a gelme sebepleri ise:

  1. En başta Elano'yla ortak noktası olan, Dünya Kupasında formda olma isteği. Bu sezon Everton'da sadece 15 maç oynadı. Dünya kupasına hazır halde gidebilmek için sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmeliydi.
  2. Sezon sonunda büyük ihtimalle gönderilecekti. Yaşı itibariyle Premier League'de yarışmacı bir takımda oynayamazdı.
  3. Büyük ihtimalle Harry Kewell'ın ısrarları ve Kupa kaldrıma isteği
  4. İngiltere'de yaşanan güvenlik sorunları ve hırsızlık. 2009 Eylül'ün sonlarında hırsızlar evi soymaya geldiklerin Lucas Neill evin içindeydi.

"Socceroo"ların kaptanının futboluna gelirsek, Lucas Neill'in en büyük özelliği her oynadığı takımda lider olabilme özelliği. Harry Kewell gibi bir futbol efsanesiyle yıllardır aynı dönemlerde milli takım kadrosunda olmasına rağmen, Avustralya milli takım kaptanlığını yapması, nasıl bir lider olduğunu anlamamız için yeterli olacaktır. Lucas Neill ayrıca, Harry Kewell'dan sonra milli takımında oynamış en genç oyuncudur. Harry Kewell Liverpool forması giyerken, Liverpool Lucas Neill'i kadrosuna katmak istemiş ama klübüyle bonservis konusunda anlaşamamıştı. Bu kadar kaderleri birlikte yazılmış olan ama kesişemeyen iki büyük futbolcu kariyerlerinin en tecrübeli döneminde Galatasaray forması altında buluşuyorlar. Bu da sanırım Galatasaray taraftarını mest etmeye yeterli olacaktır. Lucas Neill'ın bir diğer önemli özelliği ise kanının son damlasına kadar takımı için savaşmasıdır. Sanırım bu kültürü İngiltere'de ilk oynadığı takım olan deliler klübü Millwall'da edinmiştir.

Ülkemizin milli takımının veya 3 büyüklerin defans problemleri düşünülmeden, bu oyuncuya sallayacak, "bu adamdan Bank Asya'da çok var" diyecek şuursuz yorumcular elbet çıkacaktır. Bu tarz insanların tersine, benim fikrim Lucas Neill, çok yerinde, çok ekonomik ve tam eksikliği duyulan bir transferdi. Artık dileğimiz Atletico Madrid maçlarına kadar uyum sürecini atlatmasından ve egosu tavanda olan Servet'e kendini kabul ettirebilmesinden başka birşey olamaz sanırım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAYVANAT BAHÇESİ

Maçlarda, rakip takımdan insanların da bu işten para kazandığını unutan, ağzından köpükler çıkarak rakibini tekmeleyen ama kamera görünce bir anda çiçek kız Candy modeliyle "Aile Kasabı" lafına içerleyen Türk oyuncuların fotoğraf albümünü ele geçirdim. Bakınız arkadaşlar futbol değil de ne oynuyor, siz cevap verin. Sen misin Türk futbolunun yıldızı!!! Sen misin Socceroo'ların kaptanı!!! Sen misin çalımlarla Türk futbolunu güzelleştiren!!! Sen misin 6 senedir istikrarla sakatlanmadan oynayan!!! Sadece bu fotoğrafları bulabildiğim için bunları koyabildim, yoksa daha Alex'e, Kewell'a, Bobo'ya, Colman'a atılan acımasız ne tekmeler var. Sert oynamakla ahlaksızlığı ve hayvanlığı karıştıran defans oyuncuları çoğunlukta ülkemizde. Ama yine de bir bakıma şanslıyız. Ülkemizde Amerika'da ki gibi fazla sayıda hayvanat bahçesi bulunmamasına rağmen, aç 3 büyüklerin maçlarını. Kesin çıkar türü daha keşfedilmemiş hayvanlar.

TT ARENA KOMBİNE BEDELLERİ

Alın size 1,5 Senelik satılacak kombine biletleri fiyatları. Satışa başlangıç tarihi yüksek ihtimalle 20 Eylül.

gerçekten buralARDAmıyız????

Çoğunuz biliyorsunuzdur bu çocuğu ne kadar sevdiğimi. Oğlumun adı bile Arda olacaktır çok büyük ihtimalle. Sırf Arda'yı değil altyapıdan çıkan bütün çocukları, Sabrisini, Aydın'ını, Mehmet Güven'ini, Ferhat'tını çok seviyorum, başka takıma gidenleri hala takip ediyorum bir baba yüreğiyle. Onlar evden uçtu diye onları evlatlıktan reddetmem. Sanki hepsini ben kendi ellerimle yazdırdım Galatasaray'ın altyapısına, sanki ben büyüttüm onları. Çocukların arasında ayrım olmaz ama Arda çok başka. Onun ayrı bir yeri var kalbimde. Bu çocuk akıllı, komik. Öbürküler gibi Türkçe konuşurken zorlanmıyor, ifade sıkıntısı çekmiyor, söylemek istediklerini korkmadan söylüyor. Ama kimse bu çocuğun değerini bilmiyor. Şerefsiz basını ve rakip takımları (ki dünü olaydan sonra bütün rakip takımların taraftarları Arda'ya destek veriyor) geçtim, kendi taraftarı ve yönetimi de bu çocuğun değerini anlamıyor. Babalık yapması gereken yönetim, gerekli açıklamayı anca Arda yaptıktan sonra yapıy